Som førstegangsfiskere på egenhånd dukker det opp en del spørsmål underveis, som: -hvordan dreper vi den? -er det lov å spise torsk i måneder uten R? Og: -skal den være så brun? Men etter en kjapp telefon til far og gamle triks fra barndommen på hytta gikk det hele smertefritt. Og torsken fikk en rask og effektiv død.
Takk til Sondre for lån av fiskestang. Dette var en tur som ga mersmak, så i morgen skal vi ut å kjøpe vår egen.
Vi fikk hver vår torsk som var i ta-med-hjem-størrelse. Jeg er veldig glad i fisk, men er desverre en av de som hater å finne bein i middagen. Så da vi kom hjem var det tid for enda en første, filitering. Vi innbilte oss begge at vi kunne det, vi hadde jo sett det på TV. Men det var neimen ikke enkelt. Det ble litt svinn, men etter nøysomt arbeid hadde vi fire ferske torskefileter som fryses ned til hverdagsmat.
De siste dagene har det vært nydelig vær i Bodø, men for å sitere Tomas Ledin som spillte på radioen da vi kom hjem:
Sommaren är kort
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar