søndag 8. august 2010

Knekkebrød

Nå står klokkeegget å tikker ned til knekkebrødene skal ut av ovnen. Gleder meg til å smake på denne nye oppskriften. Fant den på bloggen God dag fetter fett

Bruk ca 2 dl frø per egg.

Knekkebrød:
2 dl Linfrø
2 dl Solsikkefrø
2 dl Sesamfrø
3 egg
(kokkos)
Urtekrydder
1 ts salt

Jeg mikset alle frøene med stavmikser, så en del knustes og ble til mel. Visp eggene sammen og bland alle ingrediensene. Stryk deigen utover ei stekeplate med bakepapir på. Bruk god tid på dette. Det er avgjørende for resultatet. Et tips er å bruke slikkepott for å få det jevnt. Husk å dele opp i biter før du setter de i ovnen. Det gjør alt mye enklere. Bruk en pizzarulle til jobben. Stekes midt i ovnen på 170 grader i 20-30 min. Ikke skru opp varmen, da vil planteoljene kunne omdannes til transfett.

Og her er resultatet, voila! Smakte nydelig og er proppet med viktige fettsyrer. Jeg delte deigen inn i 12 stykker, Da er det ca 2 karboydrater per knekkebrød. Nå skal det nytes:)



Vel bekomme!





6 kommentarer:

  1. Isj, godt du e bedre! Jeg har avbestilt body pump i morgen, men satser på IW på torsdag. 60 min, iiik!!!

    Også kafè tirsdag neste uke? Hjerterommet :)

    SvarSlett
  2. Ja:) Jeg tror det passer bra. I dag skal jeg på zumba:D

    SvarSlett
  3. Knekkebrødene var knall :) Marius har spist opp halvparten alt, hehe

    SvarSlett
  4. Hehe, så bra:) De passer godt for muskelbygging også disse;)

    SvarSlett
  5. Disse blei skikkelig gode og mettende! Brukte hele solsikkefrø jeg da, i og med at jeg syns det er godt :)
    Dette var mitt første forsøk på å lage knekkbrød, så nå er jeg veldig fornøyd :) (Er kanskje en anelse bakemessig utfordra sånn egentlig.. hehe!)

    SvarSlett