Oppskriften er basert på Annika Rognebys oppskrift fra boken "Bakeglede uten sukker". Røren holder til 10-12 muffins.
Lavkarbo muffins:
1 1/2 sukrin
75 gram smør
100 gram philadelphia
3 egg
1/2 ts vaniljepulver
1 1/2 ts bakepulver
1/4 dl fiberhusk
3/4 dl mandelmel
Bær/sjokolade/nøtter til fyll
Forvarm ovnen til 200 grader. Mix sammen smør og sukrin. Tilsett eggene og philadelphia før du rører inn de tørre ingrediensene. Tilsett fyllet i røren eller etter at du har helt røren i formene. Stekes midt i ovnen i 20-30 min.
Mine ble godt stekt, lønner seg nok å følge med underveis. Steketiden vil avhenge av størrelsen på formene og være forskjellig fra ovn til ovn. Bruk to papirformer eller muffinsbrett for å få penest resultat.
Mengden sukrin kan godt reduseres litt, særlig om du bruker sjokolade som fyll. Mine fikk en anelse sukrin-ettersmak, men det kan jo varieres etter smak og behag. Jeg brukte 70% sjokolade og hakkede mandler. Pass på å dytt sjokoladen godt ned i røren, så flyter den ikke ut på toppen som på mine.
Alt i alt kan vi konkludere med at muffinsene ble knallgode.
Nyt resten av lørdagskvelden!
lørdag 2. april 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Er det forskjell på vaniljepulver og vanilje sukker? regner med det er det, og hvor kjøper jeg da vaniljepulveret? helsekost sammen med sukrin?
SvarSlettJa. Vaniljepulver er kun frøene i vaniljestangen. Du får kjøpt det på helsekost eller enkelte butikker. Eurospar og meny kanskje har det. Det er ganske dyrt, men du behøver bare en knivsodd hver gang. Vaniljesukker er veldig utblandet i forhold, hvis det i det heletatt inneholder vaniljefrø. Mye mer karbo i alle fall.
SvarSlettDe var gode :) jeg hadde bringebær og sjokolade, neste gang skal jeg ikke blande de to. Men likvell gode :) mmmmm kake :D
SvarSlett