lørdag 2. april 2011

Blåbær- sjokolade- og nøttemuffins

Oppskriften er basert på Annika Rognebys oppskrift fra boken "Bakeglede uten sukker". Røren holder til 10-12 muffins.

Lavkarbo muffins:
1 1/2 sukrin
75 gram smør
100 gram philadelphia
3 egg
1/2 ts vaniljepulver
1 1/2 ts bakepulver
1/4 dl fiberhusk
3/4 dl mandelmel
Bær/sjokolade/nøtter til fyll

Forvarm ovnen til 200 grader. Mix sammen smør og sukrin. Tilsett eggene og philadelphia før du rører inn de tørre ingrediensene. Tilsett fyllet i røren eller etter at du har helt røren i formene. Stekes midt i ovnen i 20-30 min.Mine ble godt stekt, lønner seg nok å følge med underveis. Steketiden vil avhenge av størrelsen på formene og være forskjellig fra ovn til ovn. Bruk to papirformer eller muffinsbrett for å få penest resultat.

Mengden sukrin kan godt reduseres litt, særlig om du bruker sjokolade som fyll. Mine fikk en anelse sukrin-ettersmak, men det kan jo varieres etter smak og behag.  Jeg brukte 70% sjokolade og hakkede mandler. Pass på å dytt sjokoladen godt ned i røren, så flyter den ikke ut på toppen som på mine.

Alt i alt kan vi konkludere med at muffinsene ble knallgode.

Nyt resten av lørdagskvelden!


3 kommentarer:

  1. Er det forskjell på vaniljepulver og vanilje sukker? regner med det er det, og hvor kjøper jeg da vaniljepulveret? helsekost sammen med sukrin?

    SvarSlett
  2. Ja. Vaniljepulver er kun frøene i vaniljestangen. Du får kjøpt det på helsekost eller enkelte butikker. Eurospar og meny kanskje har det. Det er ganske dyrt, men du behøver bare en knivsodd hver gang. Vaniljesukker er veldig utblandet i forhold, hvis det i det heletatt inneholder vaniljefrø. Mye mer karbo i alle fall.

    SvarSlett
  3. De var gode :) jeg hadde bringebær og sjokolade, neste gang skal jeg ikke blande de to. Men likvell gode :) mmmmm kake :D

    SvarSlett