søndag 8. august 2010

Chocolat

Denne oppskriften fant jeg på lavkarbo.no sitt forum. Men siden jeg hverken hadde delfiafett eller fant det på to av de nærmeste butikkene, så brukte jeg like gjerne gelatin som stivelsesmiddel. Funket faktisk ganske bra.

Sjokoladehjerter:
2 plater gelatin
2 dl fløte
100 gram 86 % sjokolade
50 gram smør
sukrin
nøtter, kokkos, eller det du ønsker å bruke som fyll.

Bløtlegg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5-10 min. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett fløte, sukrin og sjokoladen. La kasserollen stå på lav varme og rør konstant. Følg med og fjern kasserollen fra varmen når du ser at sjokoladen og fløten er blitt til en homogen masse. Ikke la det koke. Skvis vannet ut av gelatinplatene og tilsett sjokolademassen. Hell sjokoladen over myke isbitformer, sånne som man får kjøpt på ikea. Tilsett fyll av eget ønske og sett i fryseren. Sjokoladehjertene må oppbevares i fryseren for å holde konsistensen.

Ser de ikke gode ut?

Du kan selv avgjøre hvor søt du vil ha sjokoladen med mengde sukrin. Jeg glemte helt å tilsette sukrin ved første forsøk, og det smakte ikke godt. Bittert og salt. Men med sukrin er disse en nydelig og samvittighetsfull lavkarbosnack. Omtrent 1 karb i hvert hjerte, uten fyll.

Og mens du venter på at sjokoladen skal stivne, kan du jo vekke sansene og få flere ideer ved å se filmen Chocolat fra 2000, med blandt annet Johnny Depp. Noe for alle sanser der altså.

Vel bekomme!2 kommentarer:

  1. Hehe, takk. Men det er virkelig ikke noe hokkus pokkus. Men veldig namnam ja;)

    SvarSlett