søndag 8. august 2010

Tyrkiske kjøttboller med godt følge

En enkel og deilig oppskrift som jeg fant på lavkarbo.blogg.no og modifiserte litt til det vi hadde i skapet her hjemme. Passer perfekt med godt følge som en middag eller som tapas. Sjekk ut bloggen, masse gode oppskrifter og tips.

Kjøttboller:
500 gr kjøttdeig
1 stk egg
1-2 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
2 ts chillipepper
2 ss sitronsaft
1 dl cottage cheese
1 sjalottløk

Bland alle ingrediensene i en bolle og kna det godt inn med hendene. Form kjøttboller med en spiseskje i hånden din. Bruk vann, da klistrer de seg ikke så lett. Stek i en varm panne med smør til de er gylden brune.



Tzatsiki:
3 dl seterrømme
0,5 agurk
1 ts salt
2 fed hvitløk

Rasp agurk på det groveste raspehjernet og legg de på en talerken. Strø saltet over og vent til vannet trekker ut. Sil av vannet og bland seterrømme presset hvitløk og agurk.




Salsa:
1 tomat
0,5 rød paprika
1 sjarlottløk
1 ts salt
1 ts pepper
3 ts chilliplver
0,5 presset lime
0,5 dl solsikkeolje

Hakk ingrediensene i små biter og bland inn krydder og olje.




Guacamole:
1 avokado
0,5 presset lime
2 ts pepper
1 ts salt
0,5 rødløk

Del avokadoene i to, fjern steinen og grav ut kjøttet med en skje. Finhakk rødløken og mos alle ingrediensene med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.




Chilli- og hvitløksmarinerte oliven:
1 glass grønne oliven
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts chillipepper
2 fed hvitløk
Solsikkeolje

Bland ingrediensene og fyll på med olje til det dekker olivenene.




La Oliven, tzatsiki og salsa stå en liten stund før servering så smakene får trekke skikkelig inn. Jeg pleier å kryddre på øyemål, så ikke ta det så bokstavelig, kryddre etter smak.








Vel bekomme! Eller som de sier i Tyrkia, afiyet olsun!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar