søndag 20. mars 2011

Grønnsaksform

Oppskrift trengs ikke alltid for å lage god mat. Innimellom er det veldig gøy å bare ta det man har og liker, og se hve man kommer opp med. I dag laget jeg en stor ladning av grønnsaksform. Egg, grønnsaker, ost og krydder - inn i ovnen - og tadta! Passer utmerket som middag, men er også veldig praktisk som frokost og lunch.Grønnsaksform:
1 brokkoli
1 paprika
2 tomater
2 chamignon
100 gram ost
18 små egg
1 beger creme fraiche
Krydder: paprikapulver,chillipulver, løkplver, hvitløkpulver, oregano, basilikum, salt og pepper.

Kutt grønnsakene og hvitosten i like store biter og bland alt sammen. Legg bakepapir i bunnen av brødformene og fordel grønnsakene utover.

Rør eggene og creme fraichen sammen og krydre etter smak. Hell så røren over i brødformen til de nesten dekker grønnsakene.

Dryss ost på toppen og stek på 200 grader til osten er gylden og du ser at eggerøren har hevet seg som et brød. La grønnsaksformen hvile noen mintter før den serveres.

Jeg serverte med oppskårne terninger av salami som jeg varmet litt i stekepannen. Vi  kjøper salamiavskjær på eurospar. Andre alternativer kan være sprøstekt bacon, spekemat eller pølse.

Når formen har blitt avkjølt kan du dele opp i passelige biter og sette i kjøleskapet under plastfolie. Rask og enkel frokost eller lunch til dagene derpå. Den kan spises kald, men kan med fordel kjøres en runde i mikroen.

Lavkarbo fastfood.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar