Min filosofi er at godteri er godteri og bare bør nytes i små mengder, når en har fortjent det. Men med disse godbitene kan en i alle fall nyte samtidig som en vet at det er et bedre valg for kroppen. Oppskriften fant jeg på Fristende Lavkarbo.
Fløtekarameller:
2 dl kremfløte
100 gram smør
2 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver
Smelt alt sammen i en kasserolle og kok på svært lav varme, rør ofte og jevnlig til røren tykner (ca 45 min). Gjør klar former og evt. fyll. Jeg brukte isbitformer i silikon og fylte med salte peanøtter, 70% sjokoladedråper, mandler og salte pecanøtter. Noen av formene fikk et dryss kakao eller kokkos før røren ble hellt over. Fyll formene og sett de i kjøleskapet. Her må de stå til fløtekaramellene skal serveres, men aller best blir de om de oppbevares i fryseren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar