torsdag 24. mars 2011

Fylte sjampinjonger

Denne oppskriften er hentet fra Hjemmet nr 11, 2011. Jeg har forandret litt på den for å gjøre den mer lavkarbo. Orginalt er den tenkt som en av flere retter til tapas, men den kan også serveres som forrett eller kosemat på lørdagskvelden. Oppskriften er beregnet for 4 personer.


fylte sjampinjonger:
8 friske sjampinjonger
1 løk
150 g chorizo eller annen spekepølse
2 hvitløksfedd
3 ss bladpersille
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Meierismør til steking 
Revet ost


Rens sjampinjongene ved å vri av stilken og grave ut litt av innmaten. Finhakk stilkene og surr de i meierismør sammen med finhakket løk på middels varme.Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med krydder.




Fyll sjampinjonghattene og legg dem i en ildfast form. Strø over revet ost og stek de ved 200 grader i 10-12 minutter.



Jeg brukte røkt salamipølse og tilsatte hakkede cherrytomater. Det er sikkert også godt med rød paprika, squash eller andre grønnsaker du liker. Den kan gjøres spicy eller mild. Kanskje godt med litt philadelphia inni fyllet? Jeg spiste to store sjampinjonger til middag i dag. Den tredje får nok bli kveldskos litt senere i kveld.


Vel bekomme!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar