søndag 8. august 2010

Kylling i fløtesaus

Denne oppskriften fant jeg på mineoppskrifter.no og modifiserte den så den passet til kjøleskapet vårt. Middag for 4, eller middag for to og restemiddag for to;) Passer forøvrig veldig godt om du skal ha gjester, fordi du kan gjøre klar formen på forhånd og bare smekke den i ovnen når det nærmer seg middagstid




Kylling i fløtesaus:
2 kyllingfileter
200 gram skivet sopp +/-
125 gram baconbiter
1 bukett brokkoli (ca. 250 gram)
1 gul paprika
0,5 grønn squash
1 gul løk i skiver
3 dl kremfløte
250 gram hvitost
nykvernet sort pepper
2 fedd hvitløk
smør




Skjær filetene i store terniger og brun de i en varm stekepanne med smør.

Del brokkolien i små buketter og skjær squashen og paprikaen i 2 cm-tykke skiver og del sqashen i to. Legg grønnsakene og kyllingen i en ildfast form.


Stek baconbitene, og tilfør så hakket løk, soppen og smør. Legg det hele over i den ildfaste formen når det er ferdigstekt.

Bland fløte, ost, pepper og hvitløk i en bolle og hell blandingen jevnt over ingrediensene i den ildfaste formen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 175 grader i 40 min.


La retten hvile i 5-7 min når den kommer ut av ovnen. Server med en god salat, og noe godt i glasset.



Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar