torsdag 25. august 2011

Mooseaka

Hei godtfolk. Jeg er tilbake etter en lang og herlig sommerferie. Har hatt en liten bloggpause i sommer, men lover at det kommer innlegg litt oftere her inne framover.

Fra svigerfar har vi fått med oss elgkjøttdeig hjem fra ferien. Hurra! Så var det bare å finne ut hva den kan brukes til. Jeg tenker at elg kan brukes til det meste, som all annen kjøttdeig, men den inneholder mindre fett og er litt skarpere på smak, så jeg har lest at den ikke er så god til taco og pizza ol. Jeg har prøvd å la den gode viltsmaken komme til sin rett, og pressenterer-

Mooseaka:
1 blomkål
1 brokkoli
meierismør
kremfløte
elgkjøttdeig
krydder
hvitost

La blomkål og brokkoli koke til de blir møre, mos de med en stavmikser og tilsett 3-4 ss meierismør og en dæsj fløte.
Brun kjøttdeigen og kryddre. Jeg brukte einebær, grønn pepper og salt. Hvitløk og timian hadde også passet godt til disse smakene.
Ha brokoli/blomkålmosen over i en ildfast form, legg elgkjøttet over og topp med revet ost.

Stekes på 175 grader til osten blir gyllen. Server gjerne med en salat eller kålstuing.

Håper det smaker :)



3 kommentarer:

  1. Elgkjøtt er ikke så dumt, men du er avhengig av mer krydder egentlig.

    SvarSlett
  2. Det ble veldig bra sammen med blomkål/brokkolimosen, men det er sikkert godt å variere med krydder ja. Einebær er veldig sterk på smak da, så den satte sin spiss på denne retten;)

    SvarSlett
  3. Takk! :) Ja, veldig koselig.
    Går bra med deg? For du er her i byen ja?

    klemklem

    SvarSlett