Jan Øyvind fra God Morgen Norge har lagt om kostholdet til lavkarbo. Se innslaget her og her
Du kan lese spørsmål og svar fra nettmøte med ernæringsterapaut Siv Hauge her
Og Wenche bakte lavkarbo marmorkake
Lavkarbo marmorkake:
Grunndeig:
6 egg
3 dl sukrin
1 dl vann
1/4 dl fiberhusk
150 g smeltet smør
1 ¼ dl mandelmel ev en blanding av speltmel og mandelmel (gir en "luftigere" kake)
2 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Deig 2:
1/3 av den lyse deigen
2 ss kakao
1 ss sukrin
1 ts vaniljesukker
½ dl melk/ matfløte
Visp egg og sukrin til eggedosis.
Rør sammen fiberhusk og vann (les på pakken).
Tilsett smeltet smør og fiberhuskblandingen i eggedosisen, rør om og tilsett det tørre .
Bland sammen kakao, sukrin, vaniljesukker og melk/ matfløte , deigen skal ha samme konsistens som den lyse.
Fyll halvparten av den lyse røren i smurt form, legg den mørke røren over og resten av den lyse røren på toppen.
Trekk en gaffel gjennom røren.
På denne måten vil den lyse og mørke deigen sige litt over i hverandre og danne et mønster.
Stek kaken på nederste rille i varm stekeovn 170 grader i 50-60 min.
Prøv med et trespidd/ bakenål om kaken er gjennomstekt.
Det skal ikke henge igjen deig på pinnen/nålen når den stikkes i kaken.
Avkjøl kaken litt før den hvelves på rist.
Nystekte formkaker er ganske løse og brekker lett, de må behandles forsiktig.
mandag 4. april 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar