lørdag 28. august 2010

Jordbæris

Herlig og fyldig iskrem som passer perfekt til kosekvelder eller selskaper. Den er enkel å lage, og krever omtrent ingen forberedelse. Bare pass på å ta den opp fra fryseren en liten stund før servering.

Jordbæris
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
1/2 vaniljestang
200 gram jordbær
3 ss sukrin

Pisk fløte og sukrin og tilsett eggeplommene. Bruk en stavmikser til å mose de halvfrossne jordbærene og tilsett dette i kremen. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Miks alt sammen og hell det over i en plastboks eller om du skal ha gjester, fire fine porsonsskåler som kan gå i fryseren. Isen passer også bra å fylle i ispinneformer.

Du må bare bruke fantasien når det gjelder smakstilsettning. Bær av alle slag, mørke sjokoladebiter, mørk smeltet sjokolade, nøtter, eller enkel og ren vanilje.

Jeg ville nok brukt litt mer sukrin og jeg hadde brukt bringebær eller andre sure bær. Og mer vaniljestang hvis jeg skulle hatt kun vaniljesmak.


Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar