lørdag 10. juli 2010

Fisketur

I kveld har vi vært på fisketur, vår aller første sammen, og vi fikk napp. Jeg hadde håpet på en stim av makrell, til jeg fikk høre at det mest sannsynlig er for kaldt for den slags fisk her. Men vi fikk torsk. Og en haug av småsei som vi satte ut igjen. Må jo spare noe til senere i sommer og.


Min kjære poserer med den store fangsten. Eller?


Som førstegangsfiskere på egenhånd dukker det opp en del spørsmål underveis, som: -hvordan dreper vi den? -er det lov å spise torsk i måneder uten R? Og: -skal den være så brun? Men etter en kjapp telefon til far og gamle triks fra barndommen på hytta gikk det hele smertefritt. Og torsken fikk en rask og effektiv død.

Takk til Sondre for lån av fiskestang. Dette var en tur som ga mersmak, så i morgen skal vi ut å kjøpe vår egen.
Vi fikk hver vår torsk som var i ta-med-hjem-størrelse. Jeg er veldig glad i fisk, men er desverre en av de som hater å finne bein i middagen. Så da vi kom hjem var det tid for enda en første, filitering. Vi innbilte oss begge at vi kunne det, vi hadde jo sett det på TV. Men det var neimen ikke enkelt. Det ble litt svinn, men etter nøysomt arbeid hadde vi fire ferske torskefileter som fryses ned til hverdagsmat.
De siste dagene har det vært nydelig vær i Bodø, men for å sitere Tomas Ledin som spillte på radioen da vi kom hjem:

Sommaren är kort
De mesta regnar bort
Men nu är den här
Så ta för dig
Solen skiner idag
Hösten kommer snart
De går med vindens fart
Så lyssna på mig
Solen skiner
Kanske bara idag

God sommer, og nyt den mens du kan!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar