søndag 20. mars 2011

Lavkarbo Lasagne

Nå er det lenge siden jeg har lagt inn oppskrifter her, men det betyr ikke at jeg har slutter å lage lavkarbomat. På fredag prøvde jeg ut en ny oppskrift som jeg fant på lavkarbo.no.

Den luktet lasagne, så ut som lasagne og smakte helt himmelsk. Restene gikk fort ned som lunch dagen derpå. Oppskriften er for 3 personer.

 Lasagne:
1 stor squash.
400 gram kjøttdeig
1 boks hakkede hermetiske tomater
Krydder: oregano, basilikum, hvitløkspulver, salt og pepper
1.5 dl fløte 
Hvitost

Skjær bort skallet på squashen og del den opp i skiver med en ostehøvel. Legg skivene på tørkepapir og strø litt salt over for å trekke ut væsken. 

Brun kjøttdeig og kryddre etter smak. Hell over hakkede tomater og la det koke inn i noen minutter. Varier og smak deg fram. Jeg brukte også løkpulver og terninger av champignon i kjøttsausen, med stort hell.

Legg squashskivene som et lag i bunnen av en ildfast form. Legg et lag med kjøttsaus, så enda et lag med squash. Avslutt med kjøttsausen. Hell så over fløte før du drysser godt med ost på toppen.

Stekes på 200 grader i 20-30 min. La den stå å hvile noen minutter før den serveres.


Jeg serverte med en deilig stor salat med oliven, rødløk og fetaost.

Vel bekomme!
 



2 kommentarer:

  1. Nam! Det blir middag en dag til uka tenker jeg :)

    SvarSlett
  2. Det blir nok ikke lenge til det gjentas her i huset heller;)

    SvarSlett